Twee mannen plegen woningoverval aan de Ocarinalaan in Rijswijk

2 maanden geleden gepubliceerd

Twee mannen hebben in de vroege ochtend van dinsdag 12 maart een woningoverval gepleegd aan de Ocarinalaan in Rijswijk. Dit gebeurde rond 02.00 uur. De mannen namen enkele spullen mee en sloegen op de vlucht, waarbij zij twee vrouwelijke slachtoffers achterlieten in de woning. De politie is momenteel op zoek naar de twee verdachten en naar getuigen.

Overval in detail

Rond 02:00 uur drongen de twee mannen de woning binnen, waar op dat moment twee vrouwen aanwezig waren. De mannen hielden de vrouwen vast en gingen tegelijkertijd op zoek naar waardevolle eigendommen. Na hun daad sloegen de daders op de vlucht in een onbekende richting. De twee vrouwen wisten rond 05.00 uur de woning te verlaten en spraken een voorbijganger aan om hulp. Deze persoon bracht de vrouwen naar een tankstation aan de Oosteinde in Den Haag, waar ze vervolgens de politie belden.

Politieonderzoek

De recherche en Forensische Opsporing hebben een uitgebreid onderzoek gestart in de woning. Daarnaast is er een buurtonderzoek gestart en is de politie dringend op zoek naar de verdachten.

Signalement van de verdachten

De twee mannen zijn nog steeds op de vlucht. De politie heeft een signalement vrijgegeven en vraagt burgers extra alert te zijn. De eerste man is ongeveer 1.70 m tot 1.80 m lang, heeft een donkergetinte huidskleur, en droeg een donkergekleurde jas en broek. De tweede man is ook ongeveer 1.70 m tot 1.80 m lang, heeft een lichtgetinte huidskleur, en droeg eveneens een donkergekleurde jas en broek.

Oproep getuigen

De politie wil graag in contact komen met getuigen, zoals de persoon die de twee vrouwen naar het tankstation bracht en andere getuigen die mogelijk iets hebben gezien of gehoord. Wie meer weet, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.