Bewoners krijgen waarschuwing woningsluiting en boete illegaal vuurwerk in Rijswijk

Normal 2019 04 23 politieauto mercedes pm007
Afbeelding: Politie

De bewoners van een woning in de Ministerswijk hebben een waarschuwing last onder bestuursdwang gekregen van de gemeente, nadat in de kelderbox en garagebox zwaar illegaal vuurwerk werd aangetroffen. Deze waarschuwing houdt in dat de gemeente bij een volgende constatering de woning kan sluiten en een bestuurlijke boete van maximaal 21.750 euro kan opleggen.

In een onderzoek naar handel in vuurwerk trof de politie donderdag 5 november bij de doorzoeking een de kelderbox en garagebox van de woning ruim 116 kilo zwaar illegaal vuurwerk aan. Het ging om vuurwerk als nitraten, Cobra 6 en Shells. Het vuurwerk werd in beslaggenomen en is vernietigd. De 19-jarige bewoner werd aangehouden en hij kreeg een proces-verbaal.

Omdat het hebben van en het opslaan van dergelijk zwaar illegaal vuurwerk in een woning  veel gevaar kan opleveren voor omwonenden, heeft de politie een rapportage opgemaakt, zodat de gemeente bestuurlijke maatregelen kan nemen.

Kortom: hou het veilig, voor jezelf en je omgeving. Verknal het niet! Zie of vermoed je handel, transport of opslag van illegaal vuurwerk? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

 

Adverteren op RijswijkActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op RijswijkActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Rijswijk
10:33

18° C

Bewolkt

0.89 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief